Over Betty

Mijn naam is Betty Blom en ik woon in Eck en Wiel. Na ruim 35 jaar in de zakelijk juridische dienstverlening te hebben gewerkt (zowel in het notariaat als in de advocatuur) had ik het gevoel dat er iets aan mij knaagde en het tijd werd voor andere belangen. Mijn meer creatieve kant ging om aandacht vragen. Diverse opleidingen heb ik gedaan en onder meer mijn diploma als poly energetisch therapeut behaald. Echter, toen ik daarmee aan de slag wilde, nam het leven een drastische wending aan en werd ruw verstoord door het plotseling overlijden van mijn dierbare echtgenoot, die ook nog eens mijn jeugdvriendje was. Er volgde een lange periode van rouw en verlies en afscheid nemen van nog veel meer dierbaren. Het leven ging door en ik was vele jaren mantelzorger voor mijn ouders. Wat ik overigens met heel veel liefde en overgave heb gedaan. Nadat deze periode in mijn leven was afgesloten, werd het tijd om mijn werkelijk passie te gaan zoeken en mijn ruime levenservaringen met creativiteit te bundelen. Ik gebruikte mijn levensmotto: ”Maak van je lot, je levenskans” om erachter te komen welke richting het zou worden. Alle door mij ervaren ingrijpende levensgebeurtenissen wilde ik benutten om van betekenis te kunnen zijn voor anderen. En daarmee, ook aan mijn leven betekenis te geven. Dat is waar het voor mij om draait in het leven. Ik ben de opleiding tot Ritueelbegeleider gaan volgen en afgestudeerd bij Het Moment (onderdeel van Docendo opleidingen) in Geldermalsen. Een opleiding die mij naar het prachtige vak van Ritueelbegeleider heeft geleid, een vak dat mij past als een jas.

Onder de naam ‘Levenskentering ritueelbegeleiding’ mag ik u persoonlijk begeleiden bij ceremonies, zowel bij afscheid en verlies als bij leven en vreugde.

De naam ‘Levenskentering’ is geboren vanuit de symboliek in de natuur die ik ervaar van het leven. De kentering, de periode net na eb en net na vloed. Ook wel het doodtij genoemd. De periode waarop alles lijkt stil te staan. De periode die voor iedereen verschillend en uniek is en inherent is aan het leven met ieders eigen verhaal. Zo heeft ook elke oceaan of zee zijn eigen getij met een eigen verhaal. Het symbolische uiltje in mijn logo staat hierbij dan ook voor het beschouwelijke. Hij is opgebouwd uit rondjes, die staan voor de zon. En halve maantjes, die uiteraard de maan weerspiegelen. Het buikje van de uil heeft hierdoor het water in zich. De zon en de maan zijn weer van invloed op de kentering van het water. Het stokje waar de uil op zit maakt de driehoeksverbinding tussen twee woorden en de uil, dat terug te vinden is in zijn puntige snavel van opmerkzaamheid. Zo is er een drie-eenheid van verbindend geheel ontstaan.

Het in liefde en verbinding bewust beleven door betekenis geven, dat is wat ik mensen zo graag wil meegeven.

Schuiven naar boven